Kosovel in nadrealizem - Vrečko, Janez (Primerjalna književnost, 2011)
Članek polemizira s tezami, ki so želele Kosovela povezati samo z italijanskim futurizmom ali z nadrealizmom, in pokaže, da njihovi avtorji izhajajo iz nepoznavanja konstruktivistične poetike, kar pomeni, da zavestno spregledujejo številna mesta v Kosovelovem delu, ki izkazujejo poglobljeno poznavanje ruskega in berlinskega konstruktivizma.
Keywords: Kosovel, Srečko, 1904-1926; slovenska poezija; literarna avantgarda; constructivism; konstruktivizem; nadrealizem; Surrealism; dadaizem; literarni vplivi