Neprodani in trdni. Ja, seveda, potem pa svizec --- - Polajnar, Janja (Jezik in slovstvo, 2013)
V prispevku so predstavljeni tisti oglasni slogani v slovenskem jeziku, ki se osamosvajajo, tj. so rabljeni v novih, predvsem neoglaševalskih sobesedilih. Ob primerjavi raziskav v domači in nemški literaturi s področja citatov in izcitatnih frazemov je izdelan model za opisovanje postopnega osamosvajanja oglasnih sloganov (priložnostni citat stalni citat izcitatni frazem). Na izbranih zgledih je v slovenščini ponazorjena raba tako prostih kot sovisnih sloganov domačih in tujih blagovnih znamk ter njihovih različnih izrazov, variant in modifikacij. Na kratko so obravnavani tudi frazeološki modeli iz sloganov.
Keywords: Slovene; slovenščina; phraseology; frazeologija; citati; izcitatni frazemi; frazeološki modeli; oglasi; oglasni slogani