O prevodih psalmov v prekmurščino od Martjanske pesmarice II do Pusztaijeve pesmarice 1893 - Smej, Jožef (Slavistična revija, 2005)
V pričujoči razpravi skuša avtor ugotoviti, ali so bili psalmi samostojno prevedeni v prekmurščino oziroma ali so neznani in znani prevajalci uporabljali že prej obstoječe prevode v žive jezike.
Keywords: 17./19 st.; dialect literature; Küzmič, Mikloš, 1738-1804; Küzmič, Štefan, 1723-1779; Martjanska pesmarica; narečna književnost; Prekmurje; prekmurska književnost; prevodi; psalmi; Psalms; Pusztai, Jožef; Sever, Mihael; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska poezija; Temlin, Franc