Medmet kot besedna vrsta v slovničnih opisih slovenskega jezika - Stramljič Breznik, Irena (Slavistična revija, 2014)
Prispevek na časovni osi 1584-2000 predstavlja raznoliko gradivno in tipološko delitev medmetov kot samostojne besedne vrste v najvidnejših slovnicah slovenskega jezika ter ugotavlja, da ju pogojujeta v terminih izražena dva temeljna koncepta, tj. skladenjskofunkcijski in pragmatični.
Keywords: grammar; interjections; medmeti; Slovene; Slovene language; slovenščina; slovnica; terminologija; terminology