Interakcije med mikrobi - Steyer, Andrej (Medicinski razgledi, 2004)
Pregledni članek obravnava interakcije v zapleteni mikrobni združbi in razlaganekatere vidike komuniciranja, kakor tudi interakcije med različnimi medicinsko pomembnimi bakterijami. Mikrobi lahko pozitivno vplivajo drug na drugega in s tem sodelovanjem uspešno premagujejo neugodne razmere v določenemokolju. Vpliv interakcij je lahko tudi negativen, saj številne bakterije in glive s svojimi produkti zavirajo rast ali celo uničijo drugo mikrobno celico. Preučevanje teh vplivov je lahko velikega pomena pri iskanju novih alternativnih snovi proti mikrobom za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo.
Keywords: Antibiotiki; Bacteria; antibiotic; Cell Communication; Bakterije; Celična komunikacija; Signal Transduction; Pheromones; Feromoni; Antibiotics; Signal, prevajanje; interakcije