From Blackboard to blogs - Botshon, Lisa (ELOPE (Ljubljana), 2014)
Prispevek obravnava digitalizacijo poučevanja angleške književnosti in raziskuje njene sedanje in prihodnje inkarnacije. Kaj lahko spletni pouk nudi študentom in učiteljem angleške književnosti? Kako bodo blogi, Twitter, hiperteksti, sistemi upravljanja z učnim okoljem, kakršen je Blackboard, in druga digitalna orodja spremenili zgradbo in in naravo poučevanja književnosti? To so vprašanja, ki so pomembna posebej v času, ko digitalna tehnologija spreminja družbo, internet pa obljublja večjo vključenost in demokratizacijo kulture. Kljub temu humanistika v tehnološko naravnani dobi postaja ranljiva, digitalni razkorak med različnimi družbenimi skupinami pa ostaja tudi v visokem šolstvu. Zato moramo natančno premisliti, kako uvajamo in prilagajamo digitalno pedagogiko.
Keywords: didaktika književnosti; digitalizacija književnosti; digitalna didaktika; digitalni razkorak; spletni pouk