Improvement of electric discharge machining (EDM) performance of Ti-6Al-4V alloy with added graphite powder to dielectric - Unses, Emre (Strojniški vestnik, 2015)
Ti-6Al-4V je ena najbolj razširjenih titanovih zlitin v letalski in vesoljski industriji, spada pa v skupino materialov, ki so zahtevni za obdelavo. Zlitina je manj primerna za konvencionalno obdelavo z odrezavanjem in za elektroerozijsko obdelavo (EDM). Zelo majhna stopnja odvzema materiala pri elektroerozijski obdelavi titanovih zlitin namreč pomeni nesprejemljivo dolg čas obdelave.
Keywords: 3D-topografija površine; elektroerozijska obdelava; grafitni prah; hrapavost; obraba orodne elektrode; odstranjevanje materiala; Ti-6Al-4V