O ptičjem lovu in ptičarstvu po kroparsko - Škofic, Jožica (Slovenski jezik, 2001)
Članek prinaša narečna besedila in besedje, predstavljeno v obliki slovarja, zbrana ob raziskovanju zanimivega običaja moških prebivalcev Krope na Gorenjskem - lova na ptiče pevce
Keywords: dialectology; dialektologija; Kropa; linguistics; lingvistika; ptičarstvo; Slovene; Slovene dialects; slovenska narečja; slovenščina; terminologija; terminology