Analiza zadovoljstva pacientov in zaposlenih v zdravstvenem zavodu - Prelesnik, Uroš (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
Sestavek obravnava analizo zadovoljstva zaposlenih in pacientov v zdravstvenemzavodu. Podatke, ki smo jih v različnih letih pridobili z anketo, smo statistično obdelali. Rezultati so pokazali raven zadovoljstva v trenutku izvajanja ankete ter spremembe v opazovanih letih. Vse to so pomembne informacije vodstvu zavoda za izboljšanje kakovosti poslovanja.
Keywords: Bolnik, zadovoljstvo; bolniki; health care; Job Satisfaction; Medicinska sestra-bolnik, odnosi; Nurse-Patient Relations; Osnovno, zdravstveno varstvo; Patient Satisfaction; Physician-Patient Relations; Poklicno zadovoljstvo; Primary Health Care; zadovoljstvo; Zdravnik-bolnik, odnosi; zdravstveno varstvo; zdravstvo