Bleeding words - Beck, Ana Lucia (Primerjalna književnost, 2016)
Ko poskušamo razumeti ljubezen in njene upodobitve v delu Joseja Leonilsona, lahko odkrijemo vrsto vidikov in pomenov, ki se navezujejo na delo Louise Bourgeois zlasti kar zadeva medčloveške odnose. S primerjavo poetik teh umetnikov ugotovimo, da ljubezen ni nikoli preprosta in da moramo besede, ki jih razbiramo v vizualnem diskurzu teh umetnikov ali jih polagamo vanj, vedno razumeti v širšem kontekstu ljubezni in literarnih podob.
Keywords: Bourgeois, Louise, 1911-2010; Leonilson, José, 1957-1993; literature; književnost; vizualna umetnost; ljubezen; love; ustvarjalnost; beseda; podoba