Etične dileme v rehabilitaciji oseb po amputaciji uda - Burger, Helena (Rehabilitacija (Ljubljana), 2017)
V prispevku so predstavljene najbolj pogoste etične dileme, s katerimi se srečujemo v vseh fazah rehabilitacije oseb po amputaciji spodnjega in zgornjega uda (od amputacije do popolne reintegracije), in nekaj predlogov za njihovo rešitev.
Keywords: amputacija; Amputation; artificial limbs; ethical issues; Ethics; etične dileme; proteze; rehabilitacija; rehabilitation; vocational rehabilitation