Software tool for the support of on-line thermal monitoring of microelectronic systems - Lamot, Marko (Informacije MIDEM, 2000)
V članku opisujemo postopek, podprt z izdelanim programskim orodjem, za konstrukcijo izoterm za nadzor temperature v mikroelektronskih sistemih. Postopek je osnovan na triangulaciji množice merilnih točk, ki ustrezajo pozicijam senzorjev v nadzorovanem sistemu. Razvita programska oprema z lahkoto obravnava primere z več tisoč točkami, kar sicer drastično presega število temperaturnih senzorjev v sedanjih eksperimentalnih študijah. Za konstrukcijo izoterm obstaja algoritmično enostavna, hitra in računsko nezahtevna rešitev primerna tudi za izvedbo sprotnega nadzora temperature v namenskih sistemih.
Keywords: mikroelektronika; programska oprema; senzorji; temperatura