Another aspect of figurine function - Kawashima, Takamune (Documenta Praehistorica, 2005)
Po mnenju nekaterih so na Japonskem keramične kipce izdelovali zato, da so jih nato namensko razdrobili. Vendar je razširjenost keramičnih kipcev omejena le na nekatera najdišča, celotno število fragmentiranih kipcev pa je relativno majhno. V tem članku bom poskušal predstaviti nekaj novih dokazov o uporabnosti kipcev, osnovanih na podatkih iz obdobja Angyo - pozno in zaključ no obdobje kulture Jomon. Menim, da je potrebna nadaljnja diskusija o uporabnost teh kipcev.
Keywords: arheološke najdbe; neolitik; ceramic; keramika; kipi; Japonska