Naši zgodnji tiski v Britanskem muzeju (Knjižnica, 1990)
British Library izdaja serijsko publikacijo "Short-title catlogues", v kateri predstavlja svoje fonde. Izšla sta tudi dva zvezka, ki obravnavata nemške tiske in tiske iz nemško govorečih dežel med leti 1455 in 1600 ter knjige, tiskane v Italiji oz. italijanske knjige, tiskane med leti 1465 in 1600. Navedeni deli na knjižnem trgu nista noviteti, vendar se nam je zdelo potrebno, da opozorimo, da prinašata mnoge pomembne podatke o tiskih iz 16. stoletja, ki so bodisi nastali na naših tleh, ali pa so njihovi avtorji povezani s Slovenijo in Hrvaško, med njimi je tudi nekaj del v jezikih teh dežel. Žal pa moramo ob koncu ugotoviti, da bi, če bi imeli knjige v rokah, morda lahko več povedali o njihovi provenienci na podlagi exlibrisov, supralibrisov in vezav ter tako morda razvozlali, kako so prišle v to slavno evropsko biblioteko
Keywords: British Library (London); stare knjige; dragocene knjige; inkunabule