Problemi hranjenja bolnikov po možganski kapi - Košir, Alenka (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
V članku so predstavljene ugotovitve raziskave o problemih, ki se pojavijo pri hranjenju bolnikov po možganski kapi. Raziskava je potekala v dveh domovihza starejše na podlagi anketiranja bolnikov in tistih, ki jim nudijo pomoč pri hranjenju. V raziskavo je bilo zajetih 62 bolnikov po možganski kapi. Cilj raziskave je bil ugotoviti, kateri in kako pogosti so problemi prihranjenju in kakšen je odnos bolnikov do njih. Ugotovitve raziskave so pokazale, da so težave pri hranjenju po kapi pogost in resen problem, saj so bile ugotovljene v 76% anketiranih ter da imajo globlje duševne in socialne posledice.
Keywords: Aged; ankete; Cerebral Infarction; Domovi za starostnike; Eating Disorders; Homes For The Aged; hranjenje; Hranjenje, motnje; motnje; možganska kap; Možganski infarkt; Nursing; Questionnaires; Starostniki