Vpliv vrste pospeševalca na lastnosti bromiranega epoksidnega preprega in laminata - Barborič, Franc (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Po standardnem impregnacijskem sistemu, sestavljenenem iz bromirane epoksidne smole in dicianodoamida kot zamreževala, smo študirali upliv vrste pospeševalca na reaktivnost preprega in na stopnjo zamraženosti epoksidne smole v laminatu. Smolni sistem v prepregu oz. laminatu smo opredelili z izklučitveno kromatografijo (SEC), tekočinsko kromatogrefijo (HPLC), Fourier-transformirano infrardečo (FTIR) spektroskopijo, termomehansko analizo (TMA) in diferenćno dinamično kalorimetrijo (DSC) ter evalvirali vpliv dveh pospeševalcev, benzil-N,N-dimetilamina in 2-metilimidiazola na zamreževanje epoksidne smole z dicianodiamidom.
Keywords: laminati; impregnacija; bromirana epoksidna smola; zamreževanje