Reševanje treh velikih starogrških problemov - Jerman, Marjan (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
Trije klasični starogrški problemi, podvojitev kocke, kvadratura kroga in trisekcija kota, niso rešljivi samo z uporabo neoznačenega ravnila in šestila. V prispevku so opisane nekatere zanimive antične nestandardne rešitve teh problemov.
Keywords: antična matematika; kvadratura kroga; podvojitev kocke; trisekcija kota