Predlogi za izboljšanje izobraževanja na področju upravljanja z nepremičninami in planiranje prostora - Šumrada, Radoš (Geodetski vestnik, 1997)
V članku je opisano razvojno stanje in pričakovanje geodetske stroke, izraženo kot ocena primernosti obstoječega sistema akademskega izobraževanja geodetskih strokovnjakov, ki se izvaja na Oddelku za geodezijo, Fakultete za gradbeništvo in geodezijo (FGG), Univerze v Ljubljani. Povzetek glavnih ugotovitev je razčlenjen v razvojnih usmeritvah, ki podajajo skupne predloge za spremembe in dopolnitve obstoječega izobraževalnega programa geodetskih inženirjev.
Keywords: geodezija; izobraževanje; nepremičnine