The Cartesian product of graphs with loops - Boiko, Tetiana (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Definicijo kartezičnega produkta razširimo na grafe z zankami in pokažemo, da Sabidussi-Vizingov izrek o enolični faktorizaciji povezanih končnih enostavnih grafov še vedno velja v tem kontekstu za vse povezane končne grafe z najmanj enim vozliščem brez zanke. Pokažemo tudi, da lahko to faktorizacijo izračunamo v ?$O(m)$? časa, kjer je ?$m$? število povezav danega grafa.
Keywords: algorithms; algoritmi; factorization; faktorizacija; grafi; graphs; monoidi; monoids