Struktura zastopanosti matematičnih dejavnosti v slovenskih vrtcih - Nudl, Andreja (Matematika v šoli, 2012)
Matematiko v predšolskem obdobju lahko razdelimo na tri vsebinska področja: aritmetiko in algebro, geometrijo in merjenje in druge vsebine. Zanimalo nas je, koliko matematičnih dejavnosti izvajajo vzgojitelji slovenskih vrtcev in kako uravnotežena je zastopanost po vsebinah. Pregledali smo 130 poročil študentk vzgojiteljic in v njih zasledili 800 dejavnosti. V prispevku podajamo analizo zastopanosti po področjih in predloge za izboljšanje predšolske prakse.
Keywords: matematika; predšolska vzgoja; vsebina vzgoje in izobraževanja