Nova razvojna strategija pokrajinsko homogenih obrobnih območij Slovenije - Klemenčič, Marijan M. (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2005)
Prispevek predstavlja celovit pristop k razvoju obrobnih, pokrajinsko homogenih območij. Nakazane so slabosti dosedanjih pristopov reševanja nerazvitih območij
Keywords: Slovenia; Slovenija; nerazvita območja; regionalni razvoj; regionalne razlike; regionalna politika; razvojna strategija