Kako napisati in objaviti znanstveni članek s področja menedžmenta - Meško, Maja (Revija za univerzalno odličnost, 2013)
Znanost je ena izmed temeljnih človekovih dejavnosti in je zelo pomembna za razvoj družbe. Rezultate znanosti pa je pomembno javnosti tudi predstaviti, kar lahko storimo z različnimi publikacijami. Pričujoči prispevek je namenjen podiplomskim študentom in raziskovalcem, ki so na začetku raziskovalne poti in predstavlja korake za pisanje znanstvenih člankov. Kakovosten znanstveni članek je sestavljen iz bistvenih delov, t.j. primerne strukture, ki jih v prispevku tudi predstavimo. Poleg struktur so v prispevku predstavljeni tudi namigi in koristni nasveti pri pisanju in objavljanju znanstvenih člankov s področja menedžmenta.
Keywords: članki; management; objavljanje; pisanje; raziskovalno delo; scientific method; writing; znanstveni časopisi; znanstveni sestavki; znanstveno raziskovanje