The post-romantic syndrome - Tihanov, Galin (Primerjalna književnost, 2016)
Članek predstavlja izviren, inovativen in meddisciplinaren prispevek k intelektualni zgodovini. Raziskuje presečne množice med ekonomsko in politično mislijo, socialno filozofijo ter estetiko in književnostjo, prežemajoče postromantični diskurz o delu, bogastvu in kapitalu, ki zajemajo devetnajsto in postanejo posebno prominentne v prvi tretjini dvajsetega stoletja v Nemčiji in Avstriji.
Keywords: Müller, Adam, 1779-1829; Sombart, Werner, 1863-1941; Jünger, Ernst, 1895-1998; zgodovina diskurzivnih formacij; Romanticism; romantika; postromantika; politična ekonomija; socialna filozofija; skupnost in družba; nemški kulturni prostor