Introduction to "communication and class divide in China" - Zhao, Yuezhi (Javnost (Ljubljana), 2012)
Namen uvoda je dvojen. Najprej naslavlja aktualni razvoj v kitajskem političnem komuniciranju z analizo domačih in transnacionalnih razsežnosti komunikacijske vojne ob politični drami okrog odmevnega padca člana politbiroja Kitajske komunistične partije Bo Xilaija in zloma njegovega modela razvoja Chongqin?. Na temelju te analize članek postavlja v kontekst in uvaja nekatera pomembna spoznanja člankov v tokratni številki, da bi z njihovo pomočjo dodatno osvetlil komunikacijske politike v sagi Bo Xilaija. Uvod in celotna številka sta usmerjena v obravnavo komuniciranja, razredne zavesti in razrednega boja glede prihodnjih usmeritev kitajske preobrazbe v sedanjem turbulentnem obdobju globaliziranega informacijskega kapitalizma.
Keywords: Communication; Komuniciranje; Razredna neenakost; Class inequality; China; Kitajska; družbena neenakost; družbena slojevitost; družbeno vedenje; social psychology; socialna psihologija