Nove vrste v favni metuljev (Lepidoptera) Slovenije - Lasan, Mojmir (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2000)
Omenjamo petindvajset za favno Slovenije novih vrst makrolepidopterov, eno iz družine srparjev (Drepanidae), osem iz družine pedicev (Geometridae), štirinajst iz družine sovk (Noctuidae), eno iz družine gobarjev (Lymantriidae)in eno iz družine medvedkov (Arctiidae). Presenetljivi sta najdbi južnih vrst Charissa certhiatus (Rebel & Zerny, 1931) (Geometridae) in Chersotis elegans (Eversmann, 1837) (Noctuidae), do sedaj najbližje najdeni na južnem Velebitu na Hrvaškem. Vključujemo še sovko Phytometra amata (Butler,1878), ki jo je v Sloveniji našel nemški metuljar Lars Kühne in je nova tudi za Evropo.
Keywords: favna; metulji; Slovenia; Slovenija; zoologija; zoology