How did fairytales become a genre of Croatian children's literature? - Hameršak, Marijana (Primerjalna književnost, 2012)
Razprava primerja komunikacijski obtok najstarejših pravljic v hrvaški otroški literaturi. Pri tem se osredotoča na njihovo produkcijo in distribucijo, pa tudi na zgodovinsko specifične družbene in kulturne vidike knjig kot materialnih objektov.
Keywords: hrvaška književnost; zgodovina knjige; otroška književnost; children's literature; 19. st.; pravljice; založništvo; knjižni trg