Prepogibanje papirja, tretjinjenje kota in Maclaurinova trisektrisa - Razpet, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2020)
S prepogibanjem papirja lahko tretjinimo kot in pri tem na naraven način najdemo Maclaurinovo trisektriso. Kot lahko tretjinimo tudi z Maclaurinovo trisektriso, ki je nožiščna krivulja parabole, pa tudi inverzna slika hiperbole z razmerjem polosi ?$1/\sqrt{3}$? na primerni krožnici.
Keywords: matematika