The future of literary history - Tihanov, Galin (Primerjalna književnost, 2008)
Kako se razvija literarna zgodovina, je v marsičem odvisno od sprememb širšega okvira, v katerem poteka njen razvoj. Zdi se, da je razumevanje teh sprememb bistven prvi korak. Ta članek se osredinja na tri dejavnike (nacionalna država; mediji; razvoj družbe pod pritiskom demografskih sprememb) in skuša osvetliti in pretehtati njihov pomen za literarno zgodovino.
Keywords: history of literature; literarna zgodovina; literatura in družba; nacionalne literarne zgodovine; demografski razvoj; novi mediji