Prožnost trga dela v Sloveniji - Drobnič, Janez (Delo in varnost, 2008)
Prožnost/togost trga dela se povezije z mobilnostjo delovne sile, večjo ali manjšo rastjo zaposlovanja in razvrščanja posameznih kategorij delavcev na trg dela. Tudi države Evropske unije skušajo z Lizbonsko strategijo, ki je bila večkrat dopolnjena, uvajati nove poti reguliranja trga dela, da bi dosegli večjo zaposlenost, povečano zaposlovanje mladih/ žensk in daljše ostajanje starejših delavcev med aktivno populacijo.
Keywords: brezposelnost; unemployment; trg dela; Lizbonska strategija; zaposlovanje; Slovenia; Slovenija; mednarodne primerjave