Zakaj slovenske gospodarske in finančne družbe propadajo? - Štiblar, Franjo (Gospodarska gibanja, 2015)
Slovenske gospodarske in finančne družbe so na mikro ravni doživele krizni šok enako nadpovprečno močno, kot ga je ekonomska politika in z njo celotna družba doživela na makro ravni. Analiza empirično ugotavlja, da je ključen razlog propadanja notranja slabost upravljanja družb, ki jih je pustila ranljive za zunanje vplive globalne finančne krize.
Keywords: ekonomska kriza; gospodarske družbe; kapitalske družbe; Slovenija; stečaj