Izbirni postopek za vpis na fakultete in samostojne visokošolske zavode v Sloveniji - Mohorič, Tomaž (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
Zadnja tri leta se vpis na obe slovenski univerzi in samostojne visokošolske zavode izvaja centralizirano, pri čemer ja izbirni postopek naravnan tako, da imajo pri izbiri zaželenega študijskega programa prednost boljši kandidati. Prispevek obravnava postopke za optimalno razporejanje kandidatov na razpisana študijska mesta.
Keywords: računalniški programi; računalniško programiranje; razvrščanje; študenti; visokošolski študij