Bildung für die Menschenrechte - Kaiser, Astrid (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 1998)
Prispevek, izhajajoč iz mednarodnega vprašanja človekovih pravic, ločuje poti,ki so za njihovo uresničitev na voljo, namreč politične, pravne in socialno interaktivne. Prav slednjim je namenjena osrednja pozornost in so definirane kot "pedagogika raznolikosti".
Keywords: človekove pravice; human rights; varstvo pravic; pedagogika; pedagogy