Pariška leta Antona Ocvirka - Smolej, Tone (Primerjalna književnost, 2005)
Članek obravnava obdobje (1931/32 in 1932/33), ki ga je Anton Ocvirk, kasnejši utemeljitelj primerjalne literarne vede na Slovenskem, preživel kot podiplomski študent v Parizu. Najprej oriše, tudi s pomočjo doslej še neobjavljene korespondence, Ocvirkove stike s francoskimi pisatelji in ruskimi intelektualci, nato pa se posveti njegovemu študiju na College de France pri Paulu Hazardu.
Keywords: Ocvirk, Anton, 1907-1980; slovenska literarna veda; literarni zgodovinarji; literary historian; biografije