Redefinicija odpovednih razlogov ali kaj je nesposobnost delavca - Počivavšek, Jakob Krištof (Delavci in delodajalci, 2017)
Prispevek analizira obstoječo vsebinsko ureditev odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz subjektivnega razloga nesposobnosti, upoštevajoč sodno prakso, ki se je v zvezi s tem oblikovala, razmerje odpovednega razloga nesposobnosti do ostalih odpovednih razlogov, zlasti odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga ter skuša prek tega priti do nekaterih sklepov glede ustreznosti veljavne zakonske ureditve in potrebnosti ter ustreznosti predlaganih sprememb.
Keywords: delovno pravo; odpoved; pogodba o zaposlitvi; prenehanje; sposobnosti; zaposleni