Pogled na indikatorje - kazalce za merjenje trajnostnega razvoja - Vovk Korže, Ana (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2008)
Indikatorji trajnostnega razvoja prikazujejo statistične vrednosti, ki merijo kapaciteto celotnega sistema za zadovoljevanje potreb današnjih in prihodnjih generacij. Indikatorji kažejo stanje in trende, kako se premikamo proti zastavljenim ciljem. So orodje s katerim merimo napredek. Namenjeni so različnim uporabnikom: širši javnosti, politikom, strokovni javnosti, zato morajo biti pripravljeni tako, da predstavljajo poenostavljene informacije, ki so relevantne za doseganje trajnostnega razvoja.
Keywords: ecology; ekologija; environmental protection; varstvo okolja; sustainable development; trajnostni razvoj; sonaravni razvoj; strategija; indikatorji; merjenje