Preostala uporabnost kovičenega železniškega mostu - Ule, Boris (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Opisano je določevanje preostale uporabnosti kovičenega jeklenega železniškega mostu čez Dravo na Ptuju. Izračun temelji na metodah mehanike loma, na integraciji Parisove funkcije. Za začetno velikost napake vzamemo hipotetično razpoko, ki je skrita pod glavo kovice, kritično velikost razpoke pa določimo z merjenjem kritične vrednosti J-integrala ter z uporabo znane Sedlackekove odvisnosti J proti a, pri čemer je a velikost razpoke.
Keywords: jeklene konstrukcije; mehanika loma; utrujanje materiala; železniški mostovi