Bolezni prostate in urinska inkontinenca - Jagodič, Klemen (Farmacevtski vestnik, 2015)
Bolezni prostate so pogosta obolenja pri starejših moških. Vplivajo zlasti na kakovost življenja, lahko pa so tudi življenjsko ogrožajoča obolenja (rak prostate, akutni bakterijski prostatitis). Urinska inkontinenca neposredno ne ogroža bolnikovega življenja, vendar vpliva na njegovo socialno življenje, predstavlja higienski in/ali finančni problem.
Keywords: Prostatic diseases; Prostata, bolezni; sečila; prostate; prostata; urinska inkontinenca; zdravljenje; therapy