Bevölkerungsrückgang in ländlichen räumen und auswirkungen auf die infrastruktur - Gutgesell, Matthias (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2006)
Modelni projekt Westerzgebirge na Saškem obsega 27 mest in občin podeželskega območja Aue - Schwarzenberg, Vogtlandkreis, Stollberg und Annaberg. Glavni cilj modelnega projek-ta je poiskati nove poti ustvarjalnih rešitev skupaj z lokalnimi dejavniki, z namenom da bi kljub nazadovanju števila prebivalstva, spremenjene sestave potrošnikov in padca kupne moči ohranili pomembne javne ustanove ter kakovost življenja.
Keywords: Saška; podeželje; rural area; demogeografija; demografski razvoj; depopulacija; infrastructure; infrastruktura; kvaliteta življenja