Značilnosti obremenitev gibal pri odbojki - Sattler, Tine (Šport (Ljubljana), 2016)
Prispevek obravnava vertikalni skok in zamah z roko pri odbojki, kot dve temeljni gibalni prvini odbojke. Predstavljena je osnovna funkcionalna anatomija obeh prvin in pojasnjena jasna povezava med specifičnimi obremenitvami gibal pri odbojki in pojavnostjo poškodb pri odbojki, kar je pomembno izhodišče za načrtovanje treninga in preventivnih ukrepov pri odbojki.
Keywords: arm swing; injury; obremenitve; odbojka; poškodbe; sport; šport; vertical jumps; vertikalni skok; volleyball; zamah z roko