Vodenje in upravljanje v visokošolskih knjižnicah - Češnovar, Nada (Knjižnica, 1989)
V januarju letošnjega leta sem se udeležila seminarja o tem, kako naj se uspešno vodi in upravlja visokošolsko knjižnico. Posebno zanimiva so bila predavanja o tem, kakšen naj bo uspešen direktor in kakšni morajo biti delavci. Kajti delavci in direktor tvorijo tim, od odnosov v njem pa je odvisno, kako bodo pri delu učinkoviti. Morda bo v mojem prispevku našel kdo od slovenskih knjižničarjev tudi kakšno koristno idejo za svoje delo
Keywords: management; visokošolske knjižnice; Velika Britanija; marketing; osebje; knjižnični fondi; obdelava gradiva; referalna dejavnost; izobraževanje; education; financiranje; odnosi z javnostjo