Arjan Pregl - Avguštin, Maruša (Otrok in knjiga, 2006)
Članek predstavlja ilustratorski opus Arjana Pregla (1973), za katerega je značilna sproščena raba raznih slikarskih prijemov in izrazita raba črt. Vnašanje slik domačih in tujih avtorjev v ilustrirane prizore pa razkriva njegovo izvirno različico širjenja ilustratorske pripovedi. Tako ustvarja minimalistično oblikovane interjerje in hkrati mlademu bralcu kakor mimogrede in neobvezno ponuja širše veenje o slikarstvu.
Keywords: Pregl, Arjan, 1973-; slovenski ilustratorji; ilustracije; slovenski slikarji