Sporazumevalna zmožnost - eden izmed temeljnih ciljev pouka slovenščine - Bešter, Marja (Jezik in slovstvo, 2011)
Razvijanje sporazumevalne zmožnosti v slovenščini je eden izmed temeljnih ciljev sodobnega pouka pri predmetu slovenščina v osnovni šoli. V prispevku so najprej predstavljeni pojmovanje in modeli sporazumevalne zmožnosti, znani iz tuje in domače strokovne literature, nato pa njeno razumevanje in način razvijanja pri pouku slovenščine, izhajajoča iz posodobljenega učnega načrta za slovenščino (2011).
Keywords: Slovene; Slovenian language; slovenščina; didaktična metoda; teaching method; teaching objective; učni cilj; sporazumevanje; jezikovna didaktika; sporazumevalna zmožnost; pouk slovenščine; jezikovni načrti; osnovna šola; primary school