Koncepti policentrične ureditve Slovenije - Drozg, Vladimir (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2005)
Besedilo obravnava koncepte policentričnega razvoja Slovenije, kakršni so bili zasnovani v treh planskih dokumentih od leta 1974 do 2004, hkrati pa izpostavlja nekatere vsebine, ki bi jih kazalo ponovno premisliti. To so: namen policentrizma, število regionalnih središč, število hierarhičnih nivojev in ukrepi za izvajanje koncepta.
Keywords: regionalno planiranje; regionalni razvoj; urbani razvoj; urbanistično planiranje; policentrični razvoj; Slovenia; Slovenija