Položaj in vsebinska usmerjenost fizične geografije v Sloveniji in tujini - Vovk Korže, Ana (Geografski vestnik, 2003)
Fizična geografija se je iz precej enotne vede v 19. stoletju razvila v znanost s težko premostljivimi mejami med njenimi vejami, v novejšem času pa se je z večjim poudarjanjem pokrajinske ekologije in geoekologije spet bolj poenotila. Za osvetlitev današnjega stanja fizične geografije smo analizirali predmetnike univerzitetnih programov geografije v Sloveniji in tujini. Prikazali smo položaj fizične geografije in njeno vlogo v študijskih programih geografije.
Keywords: fizična geografija; physical geography; pokrajinska ekologija; izobraževanje; education; pouk