Power, authority, and the future of mankind - Olzi, Michele (Phainomena (Ljubljana), 2022)
Pričujoči prispevek želi premisliti niz politično-simbolnih vidikov znotraj specifične politično obarvane distopije dvajsetega stoletja: romana Gospodar muh (1954) Williama Goldinga (1911–1993). Analizo spremlja kratek pregled razmerja med utopično fikcijo in politiko
Keywords: angleška književnost; English literature; Hobbes; naravno stanje; political symbolism; political theory; politična teorija; politični simbolizem; state of nature