Zgodovina rime in njena kriza v sodobni poeziji - Novak, Boris A. (Primerjalna književnost, 2010)
Avtor obravnava naravo rime kot "spomina jezika", njen razvoj iz srednjeveške latinske proze, ritmično in semantično vlogo rime, razmerje do asonance, različne pojavne oblike v evropskih jezikih ter krizo rime v sodobni poeziji.
Keywords: poezija; 20.st.; rima; asonanca; ritem; verzifikacija