Laserska tehnika v geodeziji - Breznikar, Aleš (Geodetski vestnik, 1996)
V prispevku je podan pregled načinov uporabe laserske tehnike pri reševanju različnih geodetskih nalog. Opisan je osnovni princip delovanja laserja ter prednosti laserske svetlobe v primerjavi z običajnimi izvori svetlobe.
Keywords: geodezija; laserska tehnika