Spojitev slovenskega in avstrijskega državnega koordinatnega sistema ter digitalnega modela reliefa - Radovan, Dalibor (Geodetski vestnik, 1997)
Opisana sta slovenski in avstrijski državni koordinatni sistem skupno z izračunom parametrov prostorske informacije med njima. Parametri so bili uporabljeni za transformacijo avstrjskega digitalnega modela reliefa v slovenski državni koordinatni sistem. Izvedeni so bili predelava, interpolacija in spojitev s slovenskim digitalnim modelom reliefa v mrežo z velikostjo celice 100x100 m
Keywords: Avstrija; digitalni model reliefa; geodezija; koordinatni sistemi; Slovenija; transformacija