Pomen in vloga skupine G7 v mednarodnem redu - Skodič, Andrej (Vojaškošolski zbornik, 2024)
Prispevek kritično obravnava pomen in vlogo skupine G7 v mednarodnem redu. Poudarja, kako ima skupina ključno vlogo pri oblikovanju globalnih ekonomskih politik, reševanju mednarodnih kriz, spodbujanju trgovine in razvoja ter obravnavi globalnih izzivov. Skupina deluje kot forum za dialog in sodelovanje med državami, ki združujejo svoje moči pri iskanju rešitev za kompleksna vprašanja, kot so podnebne spremembe, trgovinske napetosti in geopolitične krize. Prispevek obravnava tudi izzive, s katerimi se spoprijema, in razmišljanja o mogočih prihodnjih smereh, preoblikovanju ter vplivih na mednarodno politiko.
Keywords: global challenges; global economic policies; globalne ekonomske politike; globalni izzivi; influence on international politics; Mednarodne organizacije; Mednarodni gospodarski odnosi; Mednarodni odnosi; Regionalizem (mednarodna skupnost); skupina G7; the Group of Seven; vplivi na mednarodno politiko