Odgovornost pravnih oseb za kazniva dejanja - Šošić, Miha (Podjetje in delo, 2013)
Clanek obravnava kazensko odgovornost pravnih oseb, ki je sicer uveljavljena v velikem številu držav, vendar še vedno ostaja eden najbolj spornih problemov sodobnega kazenskega prava. V članku so obravnavani posamezni kriminalitetnopolitični in dogmatični problemi te vrste kazenske odgovornosti ter povezava med njimi. Na takšnem teoretičnem izhodišču so nato analizirani posamezni vidiki ureditve kazenske odgovornosti pravnih oseb po slovenskem Zakonu o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja.
Keywords: kazniva dejanja; krivda; odgovornost; pravne osebe